Segling i Karibien

Segling i Karibien

Segling i Karibien

Att segla i Karibien är en dröm för många och visst är det som att komma till paradiset. Segling i Karibien är väldigt populärt och det har blivit mer lättillgängligt för gemene man än tidigare då det var extremt dyrt men har idag blivit mer prisvärt då det finns fler konkurrenter.  Flera anordnare, bland annat svenska, finns närvarande i Kariben och där man mot en kostnad kan hyra en segelbåt för att sedan segla ut i det karibiska havet. Denna artikel kommer att handla om just segling i Karibien och hur man kan gå till väga men också några tips och rekommendationer man bör tänka på innan.

Ett drömresmål som inte behöver bli för dyrt

Ett drömresmål som inte behöver bli för dyrt

Ett drömresmål som inte behöver bli för dyrt

Kariben är ett drömresemål för många. Och det är inte så svårt att förstå när man hittar milslånga vita stränder, flamingos, orörd natur och värme under hela året. Västindien eller Karibien syftar till en kedja av öar och består av flera länder, från Sydamerika ända upp till Florida. Man anländer till dem olika platserna genom flyg och sedan oftast med båttrafik. Väl på plats finns det hundratal och kanske tusentals olika anordnare av segling och uthyrning. Man kan naturligtvis segla själv från Europa till Karibien men nu handlar det alltså om att hyra segel båt väl där. Västindien sträcker sig i mer än 110 mil från öst till väst och från syd till norr vilket gör det ett utmärkt resmål för segling. Oavsett vilket land ett ställe man besöker så är dem flesta regler rätt lika men som turist är det bra att ha koll på vissa saker om man hyr en segelbåt. Att kolla upp vilken försäkring som ingår i priset är det absolut viktigaste för att om olyckan är framme och rätt försäkringar saknas så kan det bli väldigt dyrt. Sedan bör man innan avresa kolla upp det företag man har tänkt att hyra sin segelbåt ifrån, om möjligt så välj gärna ett svenskt alternativ. Sedan finns det naturligtvis alternativet där man hyr en segelbåt med kapten och besättning vilket kan vara ett tips om man inte är säker på att själv segla.

Ett tips är att hyra en guide som an ta en bland dem allra vackraste öar och gömda paradis. I Karibien kan man hitta vulkanöar vilket kan vara spännande att besöka och rekommenderas. Naturen i Västindien är tropisk och något man absolut inte får missa är dem olika korallrev som är egentligen ett måste så glöm inte snorkeln hemma. För båtälskaren är Karibien ett rent paradis med vacker natur, kristallklart hav och vita stränder. Då en segling i Karibien inte är något man gör över en helg så bör man vara ute i god tid och först och främst välja ifall man själv ska segla eller om man vill låta någon annan ta hand om det. Det finns en rad olika alternativ och priser och har man möjlighet så bör man välja ett av dem många svenska företag. Karibien är och förblir ett paradis för många och inte minst för seglare.